Blåmuslinger med flødesauce og fritter

Blåmuslinger med flødesauce og fritter

Jeg elsker al slags fisk og skaldyr. Det smager himmelsk og generelt synes jeg vi spiser det alt for lidt. Jeg må dog indrømme at blåmuslinger sjældent er noget der er på menuen herhjemme. Hvorfor ved jeg faktisk ikke, når jeg nu endelig har fået smagt denne ret – for FOR DÆLEN det smager godt!!

Hvis du aldrig har smagt blåmuslinger, men ellers generelt elsker skaldyr (rejer, hummer, krabbe…), så gør dig selv en tjeneste og lav denne ret så snart du kan. Holy moly det smager godt!

Jeg vil gå så vidt og sige jeg har en ny yndlingsret (som manden laver!) 😉

Hvad er din yndlings skaldyrsret?

Derudover er den også nem at opnormere, hvis man pludselig bliver mere end de 4 der var planlagt – en grøn salat, lidt flere pommes og vupti, så er der mad til alle.

Kombinationen af smagen fra blåmuslingerne, den skønne sauce og saltet fra fritterne er simpelthen genialt og helt perfekt til en varm sommeraften.

Ny yndlingsret!

Blåmuslinger med flødesauce og fritter

juli 10, 2021
: 4 pers.
: Et vågent øje og god timing giver succes

Himmelsk ret - kombinationen af smagen af blåmuslingerne, den skønne sauce og de saltede fritter er perfekt til en varm sommeraften.

By:

Ingredients
  • Fritter
  • 1 kg bagekartofler, snittet i stave
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk salt
  • Muslinger i flødesauce
  • 2 kg blåmuslinger
  • 2 løg, hakket fint
  • ½ rød chili, hakket fint
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 3 dl tør hvidvin
  • 2 dl piskefløde
  • 1 håndfuld bredbladet persille, hakket fint
  • 1 spsk olivenolie
  • salt & peber, friskkværnet
Directions
  • Step 1 Skrub kartoflerne og snit dem i lange stave. Vend kartoflerne i olie og salt og bag dem i ovnen ved 175 grader varmluft i 35-40 minutter til de er sprøde. Vend dem et par gange undervejs så de bliver sprøde over det hele.
  • Step 2 Rens muslingerne ved at skrubbe skallerne under lidt rindende vand. De skal helst ikke stå i blød!
  • Step 3 Kasser alle muslinger, hvor skallen er i stykker og de åbne muslinger, som ikke lukker sig ved et let bank mod bordpladen/vasken.
  • Step 4 Sauter løg, chili og hvidløg i olivenolie i en stor gryde, til de er klar og bløde.
  • Step 5 Kom muslingerne og hvidvin i gryden og læg låg på. Lad blandingen koge ved middelvarme i 5-10 minutter, til muslingerne har åbnet sig.
  • Step 6 Sigt væsken fra muslingerne gennem en sigte og ned i en skål, til at samle den smækre sauce.
  • Step 7 Hæld saucen tilbage i gryden og læg låg på skålen hvor muslingerne ligger i, så de holder varmen, mens saucen koges ind.
  • Step 8 Kog saucen ind til cirka 1 dl fond.
  • Step 9 Skrue godt op for varmen og hold øje med gryden hele tiden, så det ikke koger tørt, for det går meget hurtigt!
  • Step 10 Skrue ned for varmen når der er cirka en dl sauce tilbage. Tilsæt fløde og smag til med salt og peber.
  • Step 11 Kom muslingerne tilbage i gryden, læg låg på og varm op til det koger i cirka 1-2 minutter.
  • Step 12 Server i en stor skål eller portionsanret til hver person i dybe tallerkener.
  • Step 13 Drys med finthakket bredbladet persille og server med ovnbagte fritter og evt. lidt mere flagesalt.
  • Step 14 Velbekomme!

 

Min signature fra heltnaturligmor.dk

En blog der handler om hvordan LCHF og ændret fokus på sundhed kan ændre dit liv. Jeg blev efter 12 års forsøg, helt naturligt mor - besøg min blog: heltnaturligmor.dk og hør historien

 

Flere lækre opskrifter fra HeltnaturligMor: 

 

Abonner på mit nyhedsbrev og download min checkliste til sund hverdags juice for hele familien. Der medfølger 3 lækre, børnevenlige opskrifter. Se flere sunde opskrifter på min blog: www.heltnaturligmor.dk



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


%d bloggers like this: