Castillo de Santa Barbara

Castillo de Santa Barbara

At besøge Alicante og IKKE tage forbi Castillo de Santa Barbara er som at besøge København uden at se Strøget. Det man bare! For det første fordi den har områdets bedste udsigt, men også fordi der er smækfyldt med historie. Der er lidt for enhver smag. Dejlig udfordrende gåtur med masser af stejle bakker, flot udsigt og omgivelser og små historiske fortællinger ved de forskellige dele af borgen.

Kom tidligt!

Vi havde læst på Tripadvisor, at det var en god idé at være der tidligt, når den åbnede, så det var vi selvfølgelig! Vi fik da også en p-plads med det samme. Der gik dog ikke længe før det myldrede til med mennesker, så jeg vil helt sikkert anbefale at komme tidligt ved åbningstiden kl. 10. Der er mulighed for at gå hele vejen op til slottet og udsigten undervejs er fantastisk. Vi valgte dog at køre hele vejen op, da lilletrolden umuligt kunne gå hele den lange vej. (Altid godt med en god undskyldning!)

Der er p-pladser helt oppe, så hvis man vil spare skridtene er dette også en mulighed. Vær dog advaret, der er stadig en smule vej til toppen af borgen, men allerede fra p-pladsen er der en fantastisk udsigt!

Udsigten fra parkeringspladsen på Santa Barbara borgen i Alicante. Fantastisk flot tur, helt sikkert et must-see når man besøger området! Læs mere om vores tur til Alicante og hvad vi vil anbefale en familie at se mens de er her på bloggen: www.heltnaturligmor.dk

Det koster gratis!

Den dejligste og mest utrolige overraskelse var, at alt var gratis! Hverken parkering eller entré kostede noget, hvilket var helt utroligt! I England koster det jo nærmest en halv arm at komme ind og se noget lignende, så det var en skøn overraskelse. Det er dejligt forfriskende når kultur er tilgængeligt for alle og ikke kun dem med en fyldt pengepung!

Lillefisen gav den gas og spurtede rundt på bakkerne og løb op og ned – (og sov helt fantastisk om natten – så et must-see for enhver med småbørn, der gerne skal sove godt om natten!) 😉

Lidt om selve Castillo de Santa Barbara

Det er en af de største middelalder borge i Europa og dækker hele toppen af Benacantil bjerget. Selve hovedborgen der ligger der nu er oprindelig bygget af Mauerne i det 10. århundrede og har fået sit navn fra slaget, da Kong Alfonse den kloge vandt et slag d. 4. December 1248 (også kendt som Skt. Barbara’s dag). I flere århundreder er borgen blevet udvidet med i alt tre hovedområder, alle sammen fra forskellige tidsperioder.

Det er meget tydeligt at se de forskellige stile og ret så imponerende et bygningsværk! Castillo de Santa Barbara har alt hvad man forventer – kanoner, barakker, ruiner fra et lille kirkekapel og selvfølgelig et udsigtstårn på toppen – og overalt udover murene er der en fantastisk udsigt, ligegyldigt hvilken vej du kigger!

Udsigten fra Santa Barbara borgen i Alicante. Fantastisk flot tur, helt sikkert et must-see når man besøger området! Læs mere om vores tur til Alicante og hvad vi vil anbefale en familie at se mens de er her på bloggen: www.heltnaturligmor.dk #santabarbara #middelalderborg #kulturpåferie #sommerferie2018 #vielskerspanien #esapana #alicante #sommerferie

Udsigten fra Santa Barbara borgen i Alicante. Fantastisk flot tur, helt sikkert et must-see når man besøger området! Læs mere om vores tur til Alicante og hvad vi vil anbefale en familie at se mens de er her på bloggen: www.heltnaturligmor.dk #santabarbara #middelalderborg #kulturpåferie #sommerferie2018 #vielskerspanien #esapana #alicante #sommerferie

Gårdspladsen i Santa Barbara borgen i Alicante. Fantastisk flot tur, helt sikkert et must-see når man besøger området! Læs mere om vores tur til Alicante og hvad vi vil anbefale en familie at se mens de er her på bloggen: www.heltnaturligmor.dk #santabarbara #middelalderborg #kulturpåferie #sommerferie2018 #vielskerspanien #esapana #alicante #sommerferieGårdspladsen i Santa Barbara borgen i Alicante. Fantastisk flot tur, helt sikkert et must-see når man besøger området! Læs mere om vores tur til Alicante og hvad vi vil anbefale en familie at se mens de er her på bloggen: www.heltnaturligmor.dk #santabarbara #middelalderborg #kulturpåferie #sommerferie2018 #vielskerspanien #esapana #alicante #sommerferie

Når man er træt af at vandre rundt i borgen, er der 2 café områder i skygge af træerne, hvor man kan nyde en kølig øl eller is!

 

Bagindgangen

Faktisk er der 2 indgange (eller næsten 3) til Castillo de Santa Barbara. Man kan parkere helt nede for enden af bjerget og gå hele vejen med den fantastiske udsigt. Man kan parkere helt oppe ved borgen og gå rundt indenfor borgen, stadig med en fantastisk udsigt. Og så kan man faktisk også tage en elevator (!!!) fra stranden op til borgen. Dette koster dog lidt, men er gratis hvis du er i kørestol eller pensionist.

Faktisk er jeg vildt imponeret over hvor kørestols-venlig Spanien er! Allevegne er der taget hensyn; på stranden, i naturparkerne, på markederne). Her kunne vi lære lidt i Danmark!

 Den lækreste pasta i Alicante!

Resten af eftermiddagen gik ved poolen, og det var skønt med en kold dukkert efter den lange og varme gåtur rundt på borgen. Endnu en god grund til at komme der tidligt! Da vi tog derfra ved 12-tiden, myldrede det frem med turistbusser, så det virkede som perfekt timing, at smutte dér!

Om aftenen havde vi aftalt at skulle ud og spise, og vi havde fået anbefalet en lokal restaurant, Day and Night. De skulle tilsyneladende have, og jeg citerer “verdens bedste Hawaiian pizza og frisklavet pasta”. 

Jeg bestilte deres pasta med laks og blev imponeret! Den smagte helt fantastisk – ikke for meget eller for fed sauce, smagsnuancerne perfekt balanceret og selv grøntsagerne i retten var blancheret til perfektion! Jeg kan varmt anbefale at tage derhen og spise, hvis I er i området. Det er dog en smule dyrere end i de andre restaurationer i området, men til gengæld er der intet pub-mad eller grillmad over stedet. Helt igennem gourmet mad!

Den bedste pasta i Alicante fik vi serveret på en lille lokal restaurant i Ciudad Quesada, en lille by ca. 30 min fra Alicante. Alt håndlavet og tilberedt til perfektion! Day and Night kan til enhver tid anbefales til madelskere! Læs mere om vores tur til Alicante og hvad vi anbefaler enhver børnefamilie at se og opleve mens de er her på bloggen: www.heltnaturligmor.dk #alicante #ciudadquesada #ferieispanien #sommerferie2018 #madispanienDen bedste pasta i Alicante fik vi serveret på en lille lokal restaurant i Ciudad Quesada, en lille by ca. 30 min fra Alicante. Alt håndlavet og tilberedt til perfektion! Day and Night kan til enhver tid anbefales til madelskere! Læs mere om vores tur til Alicante og hvad vi anbefaler enhver børnefamilie at se og opleve mens de er her på bloggen: www.heltnaturligmor.dk

Den bedste pasta i Alicante fik vi serveret på en lille lokal restaurant i Ciudad Quesada, en lille by ca. 30 min fra Alicante. Alt håndlavet og tilberedt til perfektion! Day and Night kan til enhver tid anbefales til madelskere! Læs mere om vores tur til Alicante og hvad vi anbefaler enhver børnefamilie at se og opleve mens de er her på bloggen: www.heltnaturligmor.dk #alicante #ciudadquesada #ferieispanien #sommerferie2018 #madispanien  Den bedste dessert i Alicante fik vi serveret på en lille lokal restaurant i Ciudad Quesada, en lille by ca. 30 min fra Alicante. Alt håndlavet og tilberedt til perfektion! Day and Night kan til enhver tid anbefales til madelskere! Læs mere om vores tur til Alicante og hvad vi anbefaler enhver børnefamilie at se og opleve mens de er her på bloggen: www.heltnaturligmor.dk #alicante #ciudadquesada #ferieispanien #sommerferie2018 #madispanien

Den bedste dessert i Alicante fik vi serveret på en lille lokal restaurant i Ciudad Quesada, en lille by ca. 30 min fra Alicante. Alt håndlavet og tilberedt til perfektion! Day and Night kan til enhver tid anbefales til madelskere! Læs mere om vores tur til Alicante og hvad vi anbefaler enhver børnefamilie at se og opleve mens de er her på bloggen: www.heltnaturligmor.dk #alicante #ciudadquesada #ferieispanien #sommerferie2018 #madispanien

Deres børneportioner er meget generøse, som I nok kan se og så fik vi den lækreste Tiramisu og Panna Cotta til dessert med frisk frugt. For dælen det smagte godt!!!

Noget af det aller bedste jeg ved, ved at rejse, er al den lækre mad man kan få; både på markeder og på restauranter, og ikke mindst al den inspiration man får med hjem til køkkenet! Både pastaretten og Tiramisu’en har jeg planer om at give mig i kast med derhjemme – det smagte bare for lækkert!

Hvad har været nogle af jeres bedste madoplevelser på jeres ferier? Del gerne i kommentarfeltet!

varme sol-hilsner,

Min signature fra heltnaturligmor.dk



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


%d bloggers like this: