Dorado på grillen

Dorado på grillen

Da vi løb tør for lækker kød og fisk fra Alicante Mercado central markedet, tog vi på jagt efter lækker mad i det lokale spanske supermarked og blandt alle de lækre fisk og skaldyr på display, stødte vi på denne lækre sag – Dorado fisken!

Dorado, den gyldne makrel, på grillen. En skøn sommer ret og min yndlings fisk! Fuld af smag, men mild og med skøn tekstur. Find opskriften på bloggen: www.heltnaturligmor.dk

Doraden (gilthead-bream på engelsk) er en mager fisk, som indeholder B9- og B12-vitaminer, calcium, jern og magnesium. Her i Spanien bliver den kaldt for en “guld makrel” og helt sikkert med rette. Kødet er hvidt med saftig og lækker smag, helt sikkert hen ad en makrel.

Vi er på ferie og nyder (læs: STORæder) maden så vi købte 1 Dorado pr. person! (Og tænkte der kunne være rester til frokost – evt. en fiske-taco… men det var der IKKE!) 🙂

Dorado, den gyldne makrel, på grillen. En skøn sommer ret og min yndlings fisk! Fuld af smag, men mild og med skøn tekstur. Find opskriften på bloggen: www.heltnaturligmor.dk #sundhed #fishdish #vielskerfisk #spismerefisk #fiskpågrillen #alicante #spanien #sommer2018

Dorado fisk på grillen

august 2, 2018
: 2-4 personer
: Kan du tænde en grill?!?

Lækkert og smagfuldt hvidt fiskekød der smelter på tungen!

By:

Ingredients
  • 1 Dorado fisk pr. voksen
  • 1-2 økologiske citroner
  • 1 håndfuld persille
  • 2-3 fede hvidløg
  • 2-3 padron pebre i skiver
  • Olivenolie
  • Salt og peber
Directions
  • Step 1 Vi er på ferie og (stor)nyder maden, men derhjemme ville vi nok ellers dele 2 dorado fisk og spise lidt ekstra tilbehør til.
  • Step 2 Tjek at fiskene er renset ordenligt og ellers rens dem grundigt.
  • Step 3 Rids derefter skindet på fisken med en skarp kniv.
  • Step 4 Gnid dorado fiskene med salt og peber, og riv lidt citronskal henover, som gerne gnides ned i ridserne.
  • Step 5 Kom halve citronskiver, persillen, skiverne af de friske padron pebre og dele af knuste hvidløgsfede ind i fisken.
  • Step 6 Læg fiskene på den varme grill, ca. 120 grader, hvor de grilles i 40 minutter ved indirekte varme i sølvpapir.
  • Step 7 VELBEKOMME!

Dette var det bedste måltid vi indtog i Spanien! (Ja, selv med det perfekte pasta fra Day&Night!?!) 

Der er bare noget enormt tilfredsstillende ved at lave lækker mad selv og grillmad er bare det bedste! Jeg elsker sommeren og al den lette, smagfulde, friske mad der følger med! Og fisk er bare bedre på en grill synes jeg.

Hvad er din yndlings fiske opskrift? Og kan du få dine børn til at spise fisk? Del gerne i kommentarfeltet!

Min signature fra heltnaturligmor.dk



1 thought on “Dorado på grillen”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *