Grøntsagsspiraler og kødsovs

Grøntsagsspiraler og kødsovs

Dette indlæg indeholder Reklame links. Læs her >>> om reklamepolitikken her hos Heltnaturligmor.dk

En god kødsovs er basis for en masse gode retter, så denne er vigtig at kunne som forældre. Det gør jeres familieliv meget lettere. Der er heller ingen grund til at den skal smage kedeligt, bare fordi det er let at lave!

Jeg har altid stegt løg, hvidløg, urter og tomat puré af i gryden før jeg tilsætter oksekødet – men min mand gør det omvendt. Jeg ved ikke hvad der er rigtigt (jo – min måde selvfølgelig! 😉 ). Jeg synes dog at min måde giver en bedre smag, da kødet så ikke bliver over-stegt mens du koncentrer dig om at snitte.

Denne kødsovs kan bruges til alverden – men er også bare skøn til almindelige grøntsager eller pasta. Efter vi er begyndt at leve en LCHF-livsstil, spiser vi som regel grøntsagsspiraler til, med mindre vi har lidt bønnepasta på lager. (reklamelink)

Bønnepasta, masser af smag og mindre stivelse end i almindelig pasta. Jeg får ikke den tunge, sløve følelse, som når jeg spiser almindelig pasta - men alligevel en dejlig pasta-fornemmelse, når jeg spiser det. Hvis du elsker pasta og ikke vil leve uden på en LCHF kost - så er dette svaret for dig!!

Soya pasta i forhold til hvede pasta:

På grund af det høje protein- og fiber indhold i Grøn Fettuccine Soja Pasta Diet Food, får du en mere behagelig mæthedsfornemmelse der varer i længere tid og som heller ikke giver den oppustede fornemmelse som hvedepasta kan give. Det indeholder også langsomme kulhydrater som er gode for blodsukkerniveauet, hvis du f.eks. er diabetiker eller gerne vil undgå gluten. Pastaen mætter rigtig godt, og derfor behøver portionerne ikke være så store; 50-100 gram er som regel nok til en voksen. (reklamelink)

 

Hurtig kødsovs med det rette værktøj

Grøntsagsspiralerne er SÅ lette at lave. Enten kan du lave dem ved hjælp af en kartoffel-skræller eller også kan du købe sådan en fin spiralizer her. (Jeg var heldig og finde den i vores lokale genbrug til 20 kr.!!!). De første par gange jeg lavede dem, troede jeg de skulle overhældes med kogende vand – du ved ligesom pasta. Men det gør dem bare slatne, og hvis du kan lide pasta med lidt bid, så lad bare grøntsagsspiralerne være helt som de er! Når de bliver overhældt med den varme kødsovs, bliver de dejlige bløde – men ikke alt for slatne! (reklamelink)

Grøntsagsspiraler er en fremragende erstatning for pasta, og det kunne ikke være lettere eller billigere. Her er der 3 gulerødder og 1 squash, godt 10 kr., og det er rigeligt til 2 personer. Se flere ideer og opskrifter til hvordan du og din familie får en sundere og mere nærende kost på min blog: www.heltnaturligmor.dk

LCHF Kødsovs

oktober 6, 2018
: 4 personer
: Forholdsvis let, såfremt du er god til at hakke/snitte og endnu lettere hvis du har en god køkkenmaskine!

En god kødsovs er basis i mit køkken og burde også være det i dit! Denne er vores yndlingsopskrift, let at lave og med masser af smag!

By:

Ingredients
 • 2 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 1-2 spsk tomat puré
 • Kokosolie til stegning
 • 500-600 g hakket oksekød (kommer an på hvor sultne i er!)
 • 2 tsk paprika
 • 2-3 dåser hakkede tomater
 • 3-4 spsk rød balsamico
 • 1 spsk kokossukker
 • 1 spsk rød pesto eller blendede soltørrede tomater
 • (4-5 stk. hakkede pølser, dette elsker børn! - men kan udelades hvis det bare er til voksne).
 • Revet & hakkede grøntsager, fx persillerødder, gulerødder, pastinakker, søde kartofler eller championer
 • Salt og friskkværnet peber
 • Frisk hakkede urter
 • rosmarin, timian, merian eller persille
Directions
 • Step 1 Hak løg og hvidløg fint. Smelt kokosolien i en gryde og sauter løg og hvidløg, indtil de er klare.
 • Step 2 Kom tomatpuréen i og lad det stege ind.
 • Step 3 Tilsæt kødet og paprika (og evt. andre krydderier hvis du vil. Spidskommen eller chili er vi ret vilde med herhjemme
 • Step 4 Lad det hele stege mens du rører rundt ind i mellem.
 • Step 5 Når kødet er tilberedt tilsætter du resten af ingredienserne og de friske hakkede urter (en eller to af dem, ikke alle 4) og lader det hele simre under låg i 30-40 min.
 • Step 6 Server med grøntsagsspiraler, revet ost og salat – Velbekomme!

Sammensæt kødsovs på flere måder

 

Alternativt kan retten også laves som kødboller i tomatsauce, hvis du savner lidt variation. Det kan man godt komme til, når retten laves et par gange om måneden. I så fald laves kødet sammen med løg og hvidløg til en fars, hviler en time i køleskabet og steges til kødboller, mens resten laves til en skøn tomatsauce. Det hele kombineres til sidst i et fad eller gryde og koges op, før du serverer med bønnepasta, grøntsagsspiraler, revet gulerødder eller bare en salat til.

LCHF kødboller i tomatsauce, min fantastiske nemme børnevenlige opskrift. Dette er en basis opskrift i vores køkken og en snu måde at få dine børn til at spise flere grøntsager. Mit lille trick er at jeg altid river grøntsagerne i, så de bliver møre under tilberedningen. Læs opskriften og mange flere tricks på min blog: www.heltnaturligmor.dk #sundhed #sundfamilie #lchf #lowcarb #kødsovs #spisfleregrøntsager #vielskergrøntsager #keto

Er kødsovs en fast ret hjemme hos jer? Hvilke alternativer til pasta har du fundet, som er lækre? Del gerne med mig i kommentarfeltet!

Min signature fra heltnaturligmor.dk

Grøntsagsspiraler med kødsovs er min fantastiske nemme børnevenlige opskrift. Dette er en basis opskrift i vores køkken og en snu måde at få dine børn til at spise flere grøntsager. Mit lille trick er at jeg altid river grøntsagerne i, så de bliver møre under tilberedningen. Læs opskriften og mange flere tricks på min blog: www.heltnaturligmor.dk #sundhed #sundfamilie #lchf #lowcarb #kødsovs #spisfleregrøntsager #vielskergrøntsager #keto


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


%d bloggers like this: