Der er nogle grøntsager der bare er lidt mere lækker og appellerende fra naturens side; agurker, tomater, ærter og så er der nogle der skal have lidt hjælp for at vores lille poder synes om dem.
Jeg kender meget få børn, der synes om blomkål; hverken i rå form eller tilberedt. Tit også fordi man udkoger det, så det bliver helt smattet… BVADR!
Her er der dog en skøn opskrift til at liste lidt grøntsager i jeres børn. Blomkålen kan erstattes af lignende grøntsager, så som broccoli, gulerødder, ærter/majs eller prøv med søde kartofler og godt med krydderier.
Det der snyder sanserne i denne opskrift er, at konsistenserne minder meget om hinanden, så når krydderingen er god, så smager man ikke at grøntsagerne er tilsat!
Blomkåls makaroni
til 4-6 personer (alt efter tilbehør)
Ingredienser:
- 8 skiver bacon
- 1 stort blomkålshoved
- 500 g tørret makaroni (eller penne, hvis andet ikke haves)
- 250 g mature cheddar ost
- 2 skiver franskbrød (eller tilsvarende rasp)
- Et par kviste frisk rosmarin
- 2 fede hvidløg
- 250 g creme fraiche
- Parmesan til drys
How to:
- Tænd ovnen på 225 grader og bag baconen i et stort fad (bruges igen senere) øverst i ovnen.
- Imens tilskæres blomkålen; fjern de yderste slatne blade og del i kvarte. Læg i en stor gryde med kernen ned ad og held pastaen udover. Dæk med kogende vand og kog på høj varme. Tilføj mere vand, så blomkål og pastaen holdes dækket.
- Husk salt og en sjat olivenolie til vandet.
- Imens blomkål og pasta koger, kan du evt. snitte en salat til – tomat salat er altid et hit herhjemme!
- Riv cheddar osten og stil til side.
- Blend bacon og brød sammen med rosmarinen og en gavmild sjat olivenolie indtil du har en grov brødkrumme-konsistens.
- Læg en skål under når du hælder vandet fra blomkål-pastaen og gem ca. 4 dl af kogevandet.
- Hæld blomkåls pasta blandingen i det store fad du stegte baconen i, i ovnen.
- Tilsæt de 4 dl “pasta-vand”.
- Pres 2 fede hvidløg udover blandingen.
- Bland de 250 g creme fraiche og revet cheddar i og mos blomkålen lidt mens du rører.
- Til sidst drysser du bacon-brødkrumme blandingen udover.
- Bag i 10 min. på 225 grader indtil den er gylden.
- Server med en frisk salat til. Velbekomme!

1 thought on “Hvordan får man sine børn til at spise blomkål?”