Hvordan får man sine børn til at spise blomkål?

Hvordan får man sine børn til at spise blomkål?

Der er nogle grøntsager der bare er lidt mere lækker og appellerende fra naturens side; agurker, tomater, ærter og så er der nogle der skal have lidt hjælp for at vores lille poder synes om dem.

Jeg kender meget få børn, der synes om blomkål; hverken i rå form eller tilberedt. Tit også fordi man udkoger det, så det bliver helt smattet… BVADR!

Her er der dog en skøn opskrift til at liste lidt grøntsager i jeres børn. Blomkålen kan erstattes af lignende grøntsager, så som broccoli, gulerødder, ærter/majs eller prøv med søde kartofler og godt med krydderier.

Det der snyder sanserne i denne opskrift er, at konsistenserne minder meget om hinanden, så når krydderingen er god, så smager man ikke at grøntsagerne er tilsat!

Blomkåls makaroni

til 4-6 personer (alt efter tilbehør)

Ingredienser:

  • 8 skiver bacon
  • 1 stort blomkålshoved
  • 500 g tørret makaroni (eller penne, hvis andet ikke haves)
  • 250 g mature cheddar ost
  • 2 skiver franskbrød (eller tilsvarende rasp)
  • Et par kviste frisk rosmarin
  • 2 fede hvidløg
  • 250 g creme fraiche
  • Parmesan til drys

How to:

  1. Tænd ovnen på 225 grader og bag baconen i et stort fad (bruges igen senere) øverst i ovnen.
  2. Imens tilskæres blomkålen; fjern de yderste slatne blade og del i kvarte. Læg i en stor gryde med kernen ned ad og held pastaen udover. Dæk med kogende vand og kog på høj varme. Tilføj mere vand, så blomkål og pastaen holdes dækket.
  3. Husk salt og en sjat olivenolie til vandet.
  4. Imens blomkål og pasta koger, kan du evt. snitte en salat til – tomat salat er altid et hit herhjemme!
  5. Riv cheddar osten og stil til side.
  6. Blend bacon og brød sammen med rosmarinen og en gavmild sjat olivenolie indtil du har en grov brødkrumme-konsistens.
  7. Læg en skål under når du hælder vandet fra blomkål-pastaen og gem ca. 4 dl af kogevandet.
  8. Hæld blomkåls pasta blandingen i det store fad du stegte baconen i, i ovnen.
  9. Tilsæt de 4 dl “pasta-vand”.
  10. Pres 2 fede hvidløg udover blandingen.
  11. Bland de 250 g creme fraiche og revet cheddar i og mos blomkålen lidt mens du rører.
  12. Til sidst drysser du bacon-brødkrumme blandingen udover.
  13. Bag i 10 min. på 225 grader indtil den er gylden.
  14. Server med en frisk salat til. Velbekomme!
Hvordan får man sine børn til at spise blomkål? Jeg kommer med vores yndlings opskrift til at snyde sanserne, så man slet ikke fornemmer blomkålen - og Dianna ELSKER den! Find opskriften på bloggen - www.heltnaturligmor.dk
Mums!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *