Min absolut yndlingskage har altid været en jordbærtærte! Friske sødmefyldte jordbær på en bund af cremet skum og lækker knasende mørdejsbund. Åh ha, det er lige så jeg kan høre englene synge!
De år hvor vi har spist striks LCHF har jeg selvfølgelig forsøgt at finde sukkerfrie alternativer og faktisk så tro det eller ej, er dette en kage, der nogenlunde fungerer selv med sødemiddel.
Faktisk er Janes LCHF jordbærtærte et godt bud, hvis det endelig er.
Dette er dog den almindelige sukkerfyldte version – men så længe man ikke spiser den alt for tit, så går det nok. 🙂
Opskriften er til 2 stk., da jeg ofte fandt at én slet ikke var nok!
Jordbær tærte (x 2)
Fantastisk frisk jordbærtærte med lækker mørdejs bund og marcipan fyld.

Ingredients
- 1 portion mørdej
- 250 g sukker
- 250 g smør (blødt)
- 250 g marcipan
- 30 g mel
- 2½ æg
- 50 g flormelis
- ½ stang vanilje
- 4 dl piskefløde
- 75 g mørk chokolade
- 2 bakke jordbær
Directions
- Step 1 Rul mørdejen ud i 2 tærteforme.
- Step 2 Rør sukker med det blødgjorte smør.
- Step 3 Rør marcipan og mel i blandingen.
- Step 4 Tilsæt æggene lidt ad gangen.
- Step 5 Kom massen i tærteformen og bag dem i 45 min ved 175 i ovnen.
- Step 6 Når tærterne er bagt og lige kommet ud smøres de med mørk chokolade og kommes derefter i køleskabet.
- Step 7 Lige før servering: Pisk fløden til flødeskum med flormelis og vanilje.
- Step 8 Cremen smøres nu på tærterne i ca. 2 cm tykkelse.
- Step 9 Jordbærrene vaskes, skæres i mundrette bidder og kommes på tærterne.
- Step 10 Velbekomme!
Jeg har lige sat 2 stks. i køleskabet herhjemme der skal serveres i morgen, når familien kommer til fødselsdag.
Og det gode ved at man laver 2 tærter… ja, der er altid rester til dagen efter!
Hvad er jeres yndlings kage derhjemme? Del gerne jeres fantastiske opskrifter.
Læs mere på bloggen:
Lækker smækker sommer salat
At male med isterninger
Dorado på grillen
Naturens helt egen madkasse
1 thought on “Jordbærtærte”