Julekringle med brændte mandler

Julekringle med brændte mandler

Her får du min opskrift på den perfekte julekringle. Børnevenlig og med sukkerknas og julekrydderier!

Jeg har aldrig lavet kringle før, men denne sad lige i skabet. Den er oplagt til en hyggelig advent sammen med venner og familie eller som en sød afslutning på en julefrokost.

Julekringle med brændte mandler

december 30, 2020
: 8-10 pers.
: Så let som at lave brændte mandler... hmmm...

Den perfekte julekringle - børnevenlig og fyldt med sukkerknas.

By:

Ingredients
  • ½ dl mælk, lunet.
  • 125 g smør, blødt og stuetempereret
  • 15 g gær
  • 2 æg
  • 1 spsk rørsukker
  • 250 g hvedemel
  • ½ tsk. salt
  • Remonce/fyld
  • 100 g marcipan
  • 75 g smør, blødt og stuetemp.
  • 75 g rørsukker
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • ½ tsk. hele nelliker, stødt
  • ½ tsk. kanel
  • Fyld
  • 50 g brændte mandler, finhakket.
  • 1 æg, sammenpisket til pensling
Directions
  • Step 1 Start med at lave brændte mandler (eller køb dem) og hak disse fint.
  • Step 2 Varm mælken til den er lun og hæld denne i en skål. Rør gæren ud i mælken og tilsæt derefter smør, sukker, æg, salt og cirka halvdelen af melet.
  • Step 3 Rør dejen ind den er helt ensartet og tilsæt resten af melet og ælt dejen godt indtil den er lækker og smidig.
  • Step 4 Lad dejen hæve i ca. 30 min.
  • Step 5 Marcipanremonce
  • Step 6 Rør smør, sukker, marcipan, kardemomme, nelliker og kanel sammen.
  • Step 7 Sådan samler du kringlen:
  • Step 8 Rul dejen ud til en aflang rektangel på et meldrysset bord.
  • Step 9 Fordel remonce på dejen ned langs midten og drys med de finthakkede brændte mandler. (ca. halvdelen).
  • Step 10 Skær strimler i siderne og flet disse om på midten hele vejen ned så kringlen lukkes på toppen. Form til sidst til en rund cirkel eller kringleform.
  • Step 11 Placer kringlen på en bageplade med bagepapir og pensl med et sammenpisket æg. Drys med sukker og finthakkede brændte mandler.
  • Step 12 Lad kringlen hæve i ca. 20 min.
  • Step 13 Bag kringlen i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i ca 15-20 min.
  • Step 14 Nyd med en kop varm gløgg.

Man kan sagtens lave kringlen dagen i forvejen, men den er nu aller lækrest helt lun fra ovnen, hvor de brændte mandler knaser så dejligt!

Hvis den skal nydes dagen efter, så lun den gerne i ovnen lige inden serveringen.

Nogle kan godt finde på at komme rosiner i, men herhjemme foretrækker vi uden.

Hvad synes du? For/imod rosiner i kringlen??

Giv dit svar i kommentarfeltet.

Min signature fra heltnaturligmor.dk

 

En blog der handler om hvordan LCHF og ændret fokus på sundhed kan ændre dit liv. Jeg blev efter 12 års forsøg, helt naturligt mor - besøg min blog: heltnaturligmor.dk og hør historien

 

Læs mere fra Heltnaturligmor.dk

Dianna tester



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


%d bloggers like this: