Lækker smækker sommer salat

Lækker smækker sommer salat

Så er det snart ferietid! 3 af mine gode kollegaer er allerede i gang og om godt 3 uger er det min tur.

Det bedste ved sommeren når man spiser LCHF er alle de lækre grøntsager og bær der er i sæson. Det svære er dog alle fristelserne; is; rosé vin og øl er blandt mine. I år er min sommer taktik lidt anderledes end den har været før…

Her ugerne op mod ferien kører jeg forholdsvis liberal LCHF. Min måltidsplan hver dag ser ca. således ud:

 • Morgenmad: Bullet kaffe + rød peber med ost/spegepølse
 • Frokost: Rester fra dagen før eller tapas
 • Aftensmad: Aarstiderne minus pasta/ris/kartofler

Hvis jeg er sulten mellem måltider prøver jeg at nøjes med lidt ost, nødder eller en bullet kaffe.

Dog under jeg mig selv lidt vin, når vi har gæster og ind i mellem også lidt lækre bær, fx jordbær med fløde. 🙂

Når min ferie starter om 3 uger, vil jeg dog tilføje lidt is og måske en kold øl eller to til udvalget. Min holdning er at ferie skal nydes!

 

My usual LCHF morning meal or afternoon snack - bullet coffee, eggs, cheese and nuts! To read more about LCHF and how to incorporate it into a healthy family lifestyle, visit my blog: www.naturemama.net
Lækker morgenmad

Jeg synes dog, at det kan være lidt svært at holde mig til planen, når jeg har fri. Og så skal jeg lige pludselig til at koncentrere mig lidt mere om hvad der ryger indenbords.

Noget andet der kan være lidt svært er aftensmaden. Min kære mand mener det godt, men når han skal stå for maden… så er  sommer salaterne altså lidt kedelige! Han er ikke den helt store salat-spiser, så han synes jo at lidt iceberg, agurk og tomater burde være rigeligt. Hvis vi skal være lidt vovede kommer han måske lidt rød peber eller rød løg i. Og det er vel også i orden, ind i mellem. Men når man ikke spiser ris/pasta/kartofler/brød – så skal den slags KNAS og SPRØDHED komme et andet sted fra.

 

Så her er 3 bud på en lækker sommer salat til et hvert måltid

Let & lækker hjertesalat med pære, fennikel & valnødder

juli 13, 2019
: 4 pers. som tilbehør
: Virkelig let

Let og lækker salat til et hvert måltid. Fuld af sprødhed og KNAS!

By:

Ingredients
 • 2 hjertesalat
 • 2 pærer
 • ½ en fennikel
 • 2 håndfulde valnødder
Directions
 • Step 1 Del hjertesalat-bladene, skyl og læg på et fad.
 • Step 2 Vask pærerne og fennikelen.
 • Step 3 Snit pærerne og fennikelen i tynde skiver og læg på fadet.
 • Step 4 Tilsæt 2 håndfulde valnødder (ristet eller ikke ristet – det er op til dig!)

Dette er en fantastisk sommer salat til marineret kød; som Kebab eller BBQ ribs. Hvis du er ekstra modig så prøv at tilføje lidt brombær til salaten også.

 

Min udgave af Gordon Ramsay's vandmelons salat

juli 13, 2019
: 4-6 pers.
: Virkelgi let

Helt fantastisk vandmelons salat a la Mr. Gordon Ramsay!

By:

Ingredients
 • 1 hel vandmelon, uden kerner
 • 500 g hvid feta
 • 1 hel agurk, skrællet og uden kerner
 • 2 håndfulde basilikum
 • Salt & peber
Directions
 • Step 1 Skræl og fjern kerner fra både vandmelonen og agurken.
 • Step 2 Skær både vandmelon og agurken i mundrette bidder.
 • Step 3 Skær fetaen i tern og tilføje salaten.
 • Step 4 Hak 2 håndfulde basilikum og bland i salaten.
 • Step 5 Hvis du vil, kan du komme lidt citronsaft over, men jeg foretrækker at smage til med salt og peber.

 

Denne sommer salat får vi normalt når vi griller henover sommeren. Den giver altid komplimenter fra gæsterne. Vandmelon og feta passer bare helt perfekt sammen! Hvis jeg savner lidt KNAS i salaten, tilføjer jeg tit nogle græskar kerner.

 

Marrokansk gulerods salat

juli 13, 2019
: 4-6 pers. som tilbehør
: Virkelig let

Knasende og smagfuld marrokansk gulerods salat

By:

Ingredients
 • 5 skrællede og revet gulerødder
 • Skræl og juice fra 1 (øko) appelsin
 • 1 stor håndfuld græskar og solsikke kerner
 • 1 tsk. ristede spidskommen frø
 • salt & peber
 • DRESSING:
 • 1 spsk Dijon sennep
 • 1 spsk Agave sirup
 • 1 spsk æble eddike
 • 3-4 spsk god oliven olie
 • 2 spsk håndrevet koriander og mynte blade
 • Salt & peber
Directions
 • Step 1 Bland de revet gulerødder med appelsin skal og saft sammen med kernerne.
 • Step 2 Knus spidskommen frøene samt med salt og peber i en morter og kom i gulerods blandingen.
 • Step 3 Bland alle ingredienserne til dressingen og hæld derefter over salaten.
 • Step 4 Kan spises med det samme – men smager bedre næste dag!
 • Step 5 Kan holde sig op til 2 dage på køl.

Dette er en favorit når vi skal have fisk – om det så er tilberedt i ovnen eller på grillen. Den krydrede smag fra dressingen og knas fra kernerne giver en lækker sommer salat som tilbehør til den bløde fisk.

Generelt elsker jeg at komme lidt kerner, nødder eller ost i vores salater. Det kan vende en kedelig salat til et festmåltid!

Hvad er dine bedste tips til en nem og lækker sommer salat??

 

Kunne du lide opskrifterne? Måske du også ville synes godt om:

10 forfriskende opskrifter på smagfuldt vand

Tips til at rejse alene med din 1-årige

Min LCHF start på dagen!

At male med isterninger

 

Abonner på mit nyhedsbrev og download min checkliste til sund hverdags juice for hele familien. Der medfølger 3 lækre, børnevenlige opskrifter. Se flere sunde opskrifter på min blog: www.heltnaturligmor.dk2 thoughts on “Lækker smækker sommer salat”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


%d bloggers like this: