Quesadillas med kylling og tomatsauce

Quesadillas med kylling og tomatsauce

Quesadillas med kylling og tomatsauce er en af vores livretter herhjemme. Ja faktisk er vi generelt vilde med al slags mexicansk mad.

Quesadillas er en mexicansk ret med fyld lagt mellem to tortillas. Disse kommes i ovnen og bages eller steges på panden til de er sprøde og osten er smeltet. Du kan servere dem helt enkelt, som de er, skåret ud i trekanter. Men vi elsker at servere dem med mange forskellige toppings til, så alle kan lave lige præcis deres favorit!

 

Quesadillas med kylling og tomatsauce

december 28, 2020
: 4 personer
: Panden laver det meste arbejde!

Vi elsker mexicansk mad - og disse Quesadillas er bare SÅ lækre!

By:

Ingredients
  • 1 løg, finthakket
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 1 skvæt olivenolie
  • 2 kyllingebryst, ca. 350 g
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • ½ dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse hakkede tomater
  • ½ rød chili, finthakket (kan evt. undlades)
  • salt og peber
  • Dertil skal der bruges:
  • 1 pakke tortillas pandekager, (8 stk. til 4 pers.)
  • 200 g cheddar ost
  • 125 g baby spinat el. lign. salat
  • Muligt tilbehør - vi elsker:
  • 1 (-2) avocado, enten skåret eller most som guac.
  • ½ rød chili, skåret i ringe eller jalapenos
  • 1 spsk cremefraiche 18 %
  • 1 dryp sriracha chilisauce eller chili mayo.
  • Lime
  • Frisk koriander
Directions
  • Step 1 Kylling i tomatsauce:
  • Step 2 Steg løg og hvidløg i olivenolie til de er bløde og klare. Tilsæt spidskommen & koriander, der lige steges af, og tilsæt så kylling, hakkede tomater og chili (valgfrit) og grøntsagsboullionen. Lad det simre i 30 minutter.
  • Step 3 Tag kyllingen op af gryden og riv det møre kyllingekød i trevler med to gafler, (ligesom med pulled pork).
  • Step 4 Saucen koger videre uden låg, så saucen bliver tykkere.
  • Step 5 Vend det møre kyllingekød i saucen.
  • Step 6 Sådan samler du den:
  • Step 7 Smør en tortilla pandekage med kylling og tomatsauce, Drys med cheddar og lidt spinat/salat.
  • Step 8 Læg en tortilla pandekag på panden og steg den på begge sider ved høj varme, til pandekagen er lidt sprød og osten er smeltet.
  • Step 9 Fortsæt til alle 4 quesadillas er lavet.
  • Step 10 Skær ud i trekanter og nyd med dem du holder af!
  • Step 11 Velbekomme!

 

Quesadillas – perfekt restemad!

Rigtig tit når vi spiser quesadillas, så er det med rester. Det er oplagt til at lave en helt ny ret af resterne, om det så er chili con carne, stegt kylling, kødsovs – ja, you name it! Det er også en god mulighed for at tømme ud i grønsagsskuffen og pesto, dip, creme fraiche, hummus eller hvad man nu har liggende i gemmerne, der snart går på dato!

Og så smager det bare SÅ GODT!

Herhjemme er favoritten chili con carne med creme fraiche til – MUMS siger jeg bare!

Min signature fra heltnaturligmor.dk

En blog der handler om hvordan LCHF og ændret fokus på sundhed kan ændre dit liv. Jeg blev efter 12 års forsøg, helt naturligt mor - besøg min blog: heltnaturligmor.dk og hør historien

Læs mere fra HeltnaturligMor.dk: 

 

Abonner på mit nyhedsbrev og download min checkliste til sund hverdags juice for hele familien. Der medfølger 3 lækre, børnevenlige opskrifter. Se flere sunde opskrifter på min blog: www.heltnaturligmor.dk



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


%d bloggers like this: