Råkost salat med et lille twist

Råkost salat med et lille twist

Jeg skulle lave råkost salat i dag, men blev mødt af en rigtig slatten hjertesalat (ØV!). Den skulle jo nok have været brugt aftenen før…

Det er nogle gange ulempen, når man køber madspildskasser og varer fra madspildshylderne i supermarkederne.

MEN så kender jeg et lille trick:

Kap bunden af og stil bladene i et glas vand! TADA!!

Trick til hvordan man får sin slatten salat helt frisk og knasende god igen. Læs flere hverdags tricks og bl.a. råkost opskrifter på min blog: Lækker alternativ råkostsalat, med grønne blade og frugt! Min lille Diannas favorit salat! Prøv den. Se opskriften på min blog: http://blogs.min-mave.dk/loevemor/

Godt 20 min. senere, så har du helt frisk og knasende salat igen!

Og hermed også et lille tip til en lækker råkost:

I stedet for at bruge rosiner, så bruger jeg friske druer og sniger lidt grønt salat ind også! Frugten skjuler den grønne smag, så selv min lillefis spiser med velbehag!

 

 Råkost salat med et twist

Grønt spise til 4-6 sultne personer

4 revet gulerødder

1 Hjertesalat (ej slatten længere!)

2 æbler, skrællet og skåret i skiver

2 håndfulde røde druer, skåret over.

(Hvis du ønsker ekstra knas, så en håndfuld solsikke kerner!)

Velbekomme 🙂

Lækker alternativ råkost salat, med grønne blade og frugt! Min lille Diannas favorit salat! Prøv den. Se opskriften på min blog: http://blogs.min-mave.dk/loevemor/

 

Hvis man har mod på at prøve, kan man faktisk også sætte bunden af hjertesalaten i vand over længere tid, og så vokser bladene stille og roligt frem igen. Det er et ret sjovt projekt at lave sammen med ungerne. Prøv evt. at måle bladene, så børnene selv kan se at de bliver længere og længere!

 

Undgå madspild og prøv et sjovt køkkenprojekt med ungerne. Læs mere på bloggen: www.heltnaturligmor.dkUndgå madspild og prøv et sjovt køkkenprojekt med ungerne. Læs mere på bloggen: www.heltnaturligmor.dk

En anden god måde at få børnene med i køkkenet, er at lade dem hjælpe dig med aftensmaden, fx pensle marinade på kødet eller pesto på grøntsagerne med hænderne.

Jeg synes selv, at det er vanvittigt vigtigt at få børn med i køkkenet så tidligt som muligt. Jo mere de er vant til at gebærde sig i et køkken og samtidig synes det er sjovt – jo lettere er det for dem at lave sund og nærende mad, når de en dag ikke bor hjemme længere! Der er alt for mange unge i dag der lever af færdigretter og take-out. Den statistik vil jeg gerne være med til at lave om på for Dianna’s generation!

Hvad er din holdning til at tage børn med i køkkenet? Gør du en aktiv indsats for at lære dine børn hvordan de laver mad fra bunden og får de lov at være med til at bestemme madplanen? Fortæl mig din holdning i kommentarfeltet.

 

Min signature fra heltnaturligmor.dk

 

En lille printable til køkkenet eller køleskabet fra mig til dig:

Download ved at klikke på billedet 🙂

 

Sjov printable om vin til aftensmad til køkkenet eller køleskabet. Print den og flere på min blog: www.heltnaturligmor.dk #sjov #printable #vintilaftensmad #hahaSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


%d bloggers like this: