Jeg elsker smagen af en rotisserie-stegt kylling, men når man køber dem færdiglavet, så ved man jo godt at det nok ikke er frigående, øko kyllinger der hænger på stativerne.
Og derfor er jeg vild med selv at lave dem!
Ja, faktisk er jeg blevet SÅ vild med at lave dem, at jeg laver et par stykker om måneden. Kødet kan bruges til frokost-salater, gryderetter, tortillias, og knoglerne er fantastiske til at lave en god omgang hønsesuppe og kyllinge boullion. Jeg laver dem i weekenden og så nyder vi kødet hele ugen lang. Prøv selv – det er hurtigt, let og lækkert!
Hemmeligheden til smagen ligger i krydderierne – og dette er det tætteste jeg er kommet til den gode rotisserie-kylling fra vores lokale forhandler.
Tit laver jeg 2 kyllinger adgangen – når man nu alligevel er i gang.
Rotisserie-Stegt kylling
- 1 kylling
- 2 spsk smør
- 1 spsk salt
- 2 tsk røget paprika
- 2 tsk løg pulver
- 1 tsk hvidløgs pulver
- 1 tsk tørret timian eller basilikum
How to
-
Opvarm ovnen til 200 grader.
-
Smør ydersiden af kyllingen ind i smør indtil den er godt dækket.
-
Bland alle krydderierne i en lille skål og dæk kyllingen over det hele!
-
Steg kyllingen (enten på en kyllingholder som denne her >>> eller i et fad) i ca. 1- 1½ time.
-
Tag kyllingen ud af ovnen og lad den hvile i 20 min for at fremhæve smagene.
Noter

Læs mere fra bloggen:
Jordbærtærte
10 forfriskende opskrifter på smagfuldt vand
Grønne juice & smoothies til hele familien
Vandfaldene ved A’lgar
1 thought on “Rotisserie-stegt kylling”