Smagfulde LCHF erstatninger

Smagfulde LCHF erstatninger

I starten på LCHF kan jeg huske, at det var svært at finde LCHF erstatninger for brød & pasta (mine 2 yndlings stivelses-spise!) Med tiden er det heldigvis blevet lettere, men i starten var det meget svært at overskue! Jeg fandt en hulens masse (besværlige) opskrifter, hvor der skulle alle mulige underlige ingredienser i, som jeg ALDRIG havde hørt om før. Og det blev aldrig sådan helt så godt som jeg forventede… for jeg forventede jo, at det ville smage, som det altid har gjort!

Så før du hopper ud i at lave LCHF lasagneplader, eller bage LCHF brødopskrifter, så stop lige et øjeblik.

LCHF går ud på at spise gode sunde grøntsager og fedtsyrer. Prøv i starten at undgå at falde i “erstatningsfælden” og find i stedet grønne erstatninger, der tilsætter smag til din mad i stedet. Og så er det MEGET lettere, da naturen allerede har sørget for den gode smag! 😉

 

Grønne erstatningsideer

Ris LCHF erstatninger:

 • Revet broccoli/blomkål
 • Dampet spidskål
 • Hakket, rå spidskål

I starten på LCHF kan jeg huske, at det var svært at finde erstatninger for brød & pasta (mine 2 yndlings stivelses-spise!) Med tiden er det heldigvis blevet lettere, men i starten var det meget svært at overskue! Jeg fandt en hulens masse (besværlige) opskrifter, hvor der skulle alle mulige underlige ingredienser i, som jeg ALDRIG havde hørt om før. Og det blev aldrig sådan helt så godt som jeg forventede... for jeg forventede jo, at det ville smage, som det altid har gjort! Så før du hopper ud i at lave LCHF lasagneplader, eller bage LCHF brødopskrifter, så stop lige et øjeblik. LCHF går ud på at spise gode sunde grøntsager og fedtsyrer. Prøv i starten at undgå at falde i "erstatningsfælden" og find i stedet grønne erstatninger, der tilsætter smag til din mad i stedet. Og så er det MEGET lettere, da naturen allerede har sørget for den gode smag! Læs om LCHF og flere gode sunde familieopskrifter på min blog: www.heltnaturligmor.dk

 

Grønne pasta LCHF erstatninger:

 • Grøntsags spiraler, enten squash el. gulerod
 • Hakket grønkål
 • Tørret bønnepasta (kan købes i Coop-forretninger)
 • Aubergine el. squash skåret i skiver (som grønne lasagneplader)

 

I starten på LCHF kan jeg huske, at det var svært at finde erstatninger for brød & pasta (mine 2 yndlings stivelses-spise!) Med tiden er det heldigvis blevet lettere, men i starten var det meget svært at overskue! Jeg fandt en hulens masse (besværlige) opskrifter, hvor der skulle alle mulige underlige ingredienser i, som jeg ALDRIG havde hørt om før. Og det blev aldrig sådan helt så godt som jeg forventede... for jeg forventede jo, at det ville smage, som det altid har gjort! Så før du hopper ud i at lave LCHF lasagneplader, eller bage LCHF brødopskrifter, så stop lige et øjeblik. LCHF går ud på at spise gode sunde grøntsager og fedtsyrer. Prøv i starten at undgå at falde i "erstatningsfælden" og find i stedet grønne erstatninger, der tilsætter smag til din mad i stedet. Og så er det MEGET lettere, da naturen allerede har sørget for den gode smag! Læs om LCHF og flere gode sunde familieopskrifter på min blog: www.heltnaturligmor.dk #sundhed #lchf #eatfatlosefat #mums #letogsundt

 

Sundt LCHF “brød”:

 • Salat- og kålblade i stedet for wraps el. rugbrød
 • Agurk skåret i store skiver
 • En omelet som bund

I starten på LCHF kan jeg huske, at det var svært at finde erstatninger for brød & pasta (mine 2 yndlings stivelses-spise!) Med tiden er det heldigvis blevet lettere, men i starten var det meget svært at overskue! Jeg fandt en hulens masse (besværlige) opskrifter, hvor der skulle alle mulige underlige ingredienser i, som jeg ALDRIG havde hørt om før. Og det blev aldrig sådan helt så godt som jeg forventede... for jeg forventede jo, at det ville smage, som det altid har gjort! Så før du hopper ud i at lave LCHF lasagneplader, eller bage LCHF brødopskrifter, så stop lige et øjeblik. LCHF går ud på at spise gode sunde grøntsager og fedtsyrer. Prøv i starten at undgå at falde i "erstatningsfælden" og find i stedet grønne erstatninger, der tilsætter smag til din mad i stedet. Og så er det MEGET lettere, da naturen allerede har sørget for den gode smag! Læs om LCHF og flere gode sunde familieopskrifter på min blog: www.heltnaturligmor.dk #sundhed #lchf #eatfatlosefat #mums #letogsundt

 

Kartoffel LCHF erstatninger:

 • Bønnefritter (grønne bønner der steges i ovnen til de er sprøde – MUMS!)
 • Hokkaido græskar
 • Rodfrugter (med moderation, da de indeholder forholdsvis meget stivelse)
 • Blomkål og Broccoli

I starten på LCHF kan jeg huske, at det var svært at finde erstatninger for brød & pasta (mine 2 yndlings stivelses-spise!) Med tiden er det heldigvis blevet lettere, men i starten var det meget svært at overskue! Jeg fandt en hulens masse (besværlige) opskrifter, hvor der skulle alle mulige underlige ingredienser i, som jeg ALDRIG havde hørt om før. Og det blev aldrig sådan helt så godt som jeg forventede... for jeg forventede jo, at det ville smage, som det altid har gjort! Så før du hopper ud i at lave LCHF lasagneplader, eller bage LCHF brødopskrifter, så stop lige et øjeblik. LCHF går ud på at spise gode sunde grøntsager og fedtsyrer. Prøv i starten at undgå at falde i "erstatningsfælden" og find i stedet grønne erstatninger, der tilsætter smag til din mad i stedet. Og så er det MEGET lettere, da naturen allerede har sørget for den gode smag! Læs om LCHF og flere gode sunde familieopskrifter på min blog: www.heltnaturligmor.dk #sundhed #lchf #eatfatlosefat #mums #letogsundt

Herhjemme er både bønnefritter og græskar-tofler meget populære og når hokkaido græskarene er i sæson, så de koster nærmest ingenting og smager så englene synger!

Bare skær græskarret midt over – fjern kerner (de kan tørres og saltes og spises btw!!), snit i 0,5 cm store skiver og bag i ovnen på ca. 200 grader i 25 min.

Og vigtigst af alt: Bliv ved! Hold ud! Du er i gang med en livstilsændring, og jeg ved godt, at erstatningerne ikke smager som det “plejer” – MEN det skal det hellere ikke! Nyd i stedet de mangfoldige grøntsager og giv dig selv et klap på skulderen!

Hvad er dine yndlings erstatnings-tips når det gælder LCHF? Del gerne i kommentarfeltet.

Min signature fra heltnaturligmor.dkSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


%d bloggers like this: