Tærte med rester

Tærte med rester

Her får I min opskrift på en lækker tærte-dej, der kan bruges til alverdens rester.

I kender det godt; der er rester i køleskabet, meeeen man orker ikke at spise det samme som man fik i går. Og det er lige før nummeret til pizzaria’et taster sig selv på telefonen…

Men her har I faktisk et skønt alternativt til pizza’en – sundere, billigere og ingen madspild!

 

Tærte med rester

december 26, 2020
: 4 personer
: Så let som at klø sig i R....

Let og lækker madtærte med rester

By:

Ingredients
  • Grov tærtedej
  • 50 g fuldkornshvedemel
  • 125 g hvedemel
  • 100 g smør
  • 3 spsk vand
  • 1 tsk salt
  • Tærtefyld, fx:
  • 200 g kyllinge- eller skinkerest, kogt eller stegt
  • 30 g pølse/salami, skåret i små tern
  • 150 g broccoli/blomkål/asparges - andet tilberedt grønt
  • 4 æg, sammenpisket
  • 1 dl mælk
  • 200 g hytteost
  • 50 g cheddar/emmethaler/lign. ost, friskrevet
  • salt
  • sort peber
Directions
  • Step 1 Tærtedej
  • Step 2 Bland hvedemel og fuldkornsmel med salt og smuldr smør i melblandingen. Man kan også lave den i foodprocessoren.
  • Step 3 Saml dejen med vand. Lad gerne dejen hvile i køleskabet i ca. 30 minutter.
  • Step 4 Tryk dejen ud i en smurt tærteform og prik hul i dejen med en gaffel
  • Step 5 Bag dejen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca.10 minutter.
  • Step 6 Tag derefter tærtedejen ud og fyld den med div. fyld, hvorefter den sættes ind i ovnen igen og bager færdigt.
  • Step 7 Tærtefyld:
  • Step 8 Pisk æg, mælk, hytteost, salt og friskkværnet peber sammen med et piskeris og vend kød- og grøntsags- resterne i blandingen.
  • Step 9 Fordel fyldet i den bagte tærtebund, drys med friskrevet ost og bag tærten i ca. 35 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader, indtil æggemassen er stivnet.
  • Step 10 Velbekomme!

Et lille tip: Den smager også fantastisk kold! (Og bacon i tærte, ligesom i alt andet, er også godt!) 😉

Skriv en kommentar og fortæl mig hvilken kombination af rester I har brugt.

Min signature fra heltnaturligmor.dk

 

En blog der handler om hvordan LCHF og ændret fokus på sundhed kan ændre dit liv. Jeg blev efter 12 års forsøg, helt naturligt mor - besøg min blog: heltnaturligmor.dk og hør historien

 

Flere gode opskrifter fra HeltnaturligMor: 

Rotisserie-stegt kylling

Pulled Pork – sukkerfri men stadig smagfuld

Tabbouleh med citronkål

Den bedste rødkål til din andesteg

 

Abonner på mit nyhedsbrev og download min checkliste til sund hverdags juice for hele familien. Der medfølger 3 lækre, børnevenlige opskrifter. Se flere sunde opskrifter på min blog: www.heltnaturligmor.dk



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


%d bloggers like this: