Tips til at rejse alene med din 1-årige

Tips til at rejse alene med din 1-årige

Dette indlæg indeholder Reklame links. Læs her >>> om reklamepolitikken her hos Heltnaturligmor.dk

Sidste år var Dianna og jeg i Manchester for at besøge min søster Nettie. Det var anden gang Dianna skulle prøve at flyve, så jeg var ikke så nervøs over at skulle have hende med. Men første gang hun var med ude og rejse, var hun kun 4 måneder gammel, og det var bare alt sammen meget lettere!

Denne gang var hun 14 måneder og lige begyndt at tage de første små skridt – min lille frk. selvstændig! Så ja, det var ikke så let at holde hende stille denne gang!

For det første

Jeg havde læst mine lektier. Pinterest er min allerbedste online-ven, og selvfølgelig har jeg søgt tykt og tyndt efter alt der har at gøre med at rejse med børn, og det er ikke så lidt kan jeg fortælle dig!

Min første anbefaling er at bruge lidt tid på at forberede dig selv. Om det så er at undersøge gode råd på nettet eller pakke din carry-on bagage 10.000 gange indtil den er som du vil have den – så bare gør det! Tag den tid det tager, indtil du er tilfreds og afslappet omkring rejsen.

Det næste

Lyt til din mor (eller andre der har erfaring med at rejse med børn). Min mor har 4 børn og har rejst med os alle 4 flere gange. Omstændighederne er nok forandret (ingen Ipads dengang!), men hun har stadig en masse gode råd.

Helt generelt

Hvordan er dit barn? Hvordan kan de godt lide at lege, og hvad interesserer dem? Dianna er forholdsvis stille, nysgerrig og vild med at observerer. Hun kan bruge lang tid på blot at sidde og kigge på folk og følge med i hvad andre laver. Helt sikkert et godt udgangspunkt for at rejse med et barn! Nogle gange har man lov at være lidt heldig.

Jeg fyldte min carry-on med hendes yndlingsbog, putte-bamse og en legetøjs telefon, som hun elsker at lege med! Se nedenstående video, hvor hun leger hun snakker med mormor – selvom det er en “lege-fjernbetjening” hun har i hånden hehe 🙂 (reklame links)

 

Hvis du har et mere aktivt barn, så skal du nok overveje nogle flere håndholdt spil og noget aktivt legetøj, evt. til vinduet (og husk at få en vindues plads!), eller måske noget sensorisk, der kan opfylde barnets fysiske behov for bevægelse.

Det basale

Tip til at rejse alene med din 1-årige. Læs min guide til moren der rejser alene, hvad er smart at pakke og hvad skal du huske for at få det bedste ud af rejse, både for dig og dit barn! www.heltnaturligmor.dk #rejsemedbørn #rejsalenemedbørn #familieferie #godetipstilrejsen #travelwithkids

Jeg rejser altid med:

 • Bleer! (at rejse uden er ikke sjovt!) Jeg pakker omkring 5 bleer til en 2-timers flyvetur. Hun bruger ikke dem alle – men jeg pakker hellere flere, hvis man nu bliver forsinket eller der sker noget uforudset, så har jeg bleer pakket til hele dagen.
 • Wet wipe til rejsen. Jeg elsker den her rejse holder fra Huggies. Den kan udvides og genfyldes! Du kan også lave dine egen wipes og fylde i – jeg sladrer ikke! 
 • Håndsprit gel til både mig og hende.
 • Poser til de brugte bleer.
 • Et ekstra sæt tøj, nogle gange mere end et, hvis vi rejser langt eller hvis dit barn sveder meget (det gør Dianna!!)
 • Drikkekop/dunk. Jeg har købt denne fra MAM, men faktisk foretrækker Dianna at drikke fra min drikkedunk. Prøv at se om du kan finde en med deres yndlings motiv på – det hjælper altid til at opfordre til at drikke rigeligt.
 • Ekstra sutter og en suttesnor, så du ikke behøver samle den op hele tiden.

Og nu til mit hemmelige vågen til at rejse med dit barn – En modermælks erstatnings dispenser!!!! 

Et tip! :  Spørg om stewardessen vil fylde 1/3 af flasken med kogende vand og fyld resten i fra din drikkedunk – tilsæt mælkeerstatningen og TADA – en babyflaske klar uden besvær!

Jeg bruger denne dims HVER aften, selv herhjemme, og den er helt fantastisk. (TAK Louise!!!) Og den gang jeg var oppe og give hende flaske midt om natten, da hun var helt lille, var det så perfekt, at man ikke skulle op og måle af – men bare kunne hælde i og ryste!

 

Tip til at rejse alene med din 1-årige. Læs min guide til moren der rejser alene, hvad er smart at pakke og hvad skal du huske for at få det bedste ud af rejse, både for dig og dit barn! www.heltnaturligmor.dk #rejsemedbørn #rejsalenemedbørn #familieferie #godetipstilrejsen #travelwithkids

Snacks

Dianna spiser jo rigtig mad nu, så vores “snack-pack” har ændret sig lidt. Og hvis du ikke vidste det – så er det tilladt for dig at tage al slags mad som du skal bruge til dit barn, med i flyet – også flydende!

(Så du behøver ikke bekymre dig om der er mere end 100 ml i, når du rejser med en baby!…. “Ja Hr. inspektør, det er min baby’s cola”.) 😉

Det skal dog stadig opbevares i en plastik pose for sig.

Denne gang pakkede jeg:

 • Bananer! Dette er den perfekt snack at rejse med. Dianna elsker bananer og de er endda allerede pakket ind til lejligheden!
 • Smoothie poser. Vi er vilde med de her Ella’s kitchen. De er nemme at have i tasken og fantastiske til den lille sult hvornår som helst – selv i security-køen.
 • Semper peberfrugts hjerter. Nemt og lækkert! Selv jeg snupper en ind i mellem!
 • Knoppers eller chokoladekiks til når der skal lokkes lidt eller humøret skal vendes.

Jeg plejer ikke at pakke mad til frokost eller aften, som sådan. I stedet får hun lov at spise lidt af min mad. For eksempel hvis jeg købe en sandwich eller lign., så får hun lov at smage eller jeg køber en magen til hende. Jeg pakker aldrig mere end nogle snacks med når jeg rejser – men køber frokost eller aftensmad i lufthavnen på vejen. Faktisk er variationen og kvaliteten af maden i lufthavnen meget forbedret og man kan købe masser af økologisk, ja selv LCHF mad!

Denne gang købte jeg en dejlig oste-tapas box fra WHSmith. Lækkert og Dianna var vild med det! Min lille oste-elsker!

Men selvfølgelig hvis du vil vælge den billige løsning, så pak endelig en frokost eller madpakke til turen.

Spar ikke på underholdningen!

Tip til at rejse alene med din 1-årige. Læs min guide til moren der rejser alene, hvad er smart at pakke og hvad skal du huske for at få det bedste ud af rejse, både for dig og dit barn! www.heltnaturligmor.dk #rejsemedbørn #rejsalenemedbørn #familieferie #godetipstilrejsen #travelwithkids

Så kommer vi til den svære del! Når interessen for maden er væk og du er i luften, hvordan får du dem så til at være i godt humør og ikke skrige på hele turen?

Ja, sandheden er, nogle gange kan det ikke lade sig gøre (ja, jeg ved det godt!!!) Jeg lader nogle gang min lille pige gå op og ned af gangen og sige “hej” til de andre passagerer. De fleste synes det er sødt og hilser pænt tilbage, men der er selvfølgelig dem der synes det er irriterende. Dem forsøger jeg at undgå. Hvis dit barn elsker at bevæge sig eller lige har den alder, hvor de lige er begyndt at gå – så lad dem!

Jeg prøver også altid at gå rundt med Dianna før vi skal flyve, for at gøre hende så træt som muligt. Denne gang brugte vi næsten 1 time på at gå rundt i lufthavnen i Manchester, og hun var SÅ træt, da vi endelig tog plads i flyet, at det eneste hun havde lyst til var at putte og læse hendes yndlingsbog. (Min mission lykkedes!!)

Nogle andre underholdnings ideer du kan bruge:

 • Bøger! Dianna elsker bøger med bondegårdsdyr lige for tiden! Lige siden vi var til øko-dag på Svanholm Gods, har hun været helt vild med køer!
 • Legetøjs telefon (helst med en lav lydtone, så du ikke bliver uvenner med alle på flyet).
 • Ipad. Der er ikke noget der slår den som underholdning. Jeg downloadede 2 apps til hende; den ene afspiller dyrelyde og den anden afspiller fagtesange. De bedste 20 kr jeg har brugt nogensinde!
 • Hvis du kan få dit barn til at bruge dem, så er høretelefoner en god investering. Dine medpassagerer vil takke dig! Vi er vilde med de her: MyDoodles høretelefoner med små ugler på – de er bare for NUSER!

 

Rejs aldrig uden!

Dette er bare nogle ting jeg altid rejser med. Man ved aldrig om man får brug for dem – men jeg vil helst ikke undvære dem, hvis behovet er der!

 • Lommeletter til løbenæsen (spar ærmerne og dine trøjer)
 • Smertestillende og febernedsættende til børn. Feber kan ramme lige pludselig, så vær forberedt. Jeg har flasken i en plastik pose i min forlomme i tasken – så er den nem at tage ud, til security check.
 • Panodil til voksne! Der er ikke noget værre end en hovedpine eller smerter et sted i kroppen, når man rejser med sit barn. Jeg har det ALTID med i tasken!
 • Creme til rød hale.
 • Læbepomade. Jeg får altid tørre læber når vi rejser og Dianna elsker også at få lov at få lidt på. Mors lille prinsesse.
 • Tyggegummi eller läkerol til at tygge på, når flyet letter og lander til at afhjælpe udligningen af øregangene.

 

Alt det øvrige

Jeg har en lille indre lomme i min rygsæk til mine ting. Jeg prøver ikke at håbe for meget på at kunne læse eller lytte til musik, når jeg har Dianna med, fordi hun for det meste, tager al min tid og fokus. Men denne gang, på vej tilbage fra Manchester, faldt hun faktisk i søvn (!!!) og jeg havde tid til at lytte til musik og slappe lidt af.

 • Vores pas og boarding kort. Jeg har denne vidunderlige pas-holder, som min kære hulemand har købt til mig, og jeg har den altid med. En god måde at beskytte dit pas, da det kan blokere RFID signaler, fra at stjæle dine informationer.
 • Min swarovski crystal kuglepen. Jeg ved godt den er lidt bling-bling, men jeg rejser aldrig uden den eller min filofax kalender.
 • Høretelefoner (hvis du nu skulle være heldig). Jeg bruger ikke nogen særlige, bare dem der kom med min telefon! Forresten er der nogle flyselskaber, der ikke tillader trådløse høretelefoner, bare lige til info.
 • Mobiltelefon (jeg rejser aldrig uden!)

Og det er vidst det! Puha…. og hvis nu din pusletaske ikke kan indeholde det hele, kan jeg varmt anbefale denne fra HapTime. Der er plads til ALT og kan hægtes på klapvognen, så du ikke behøver komme hjem med ømme skuldre.

Har jeg glemt noget? Hvad rejser du altid med? Har du nogen gode tips eller tricks du vil dele?

Tip til at rejse alene med din 1-årige. Læs min guide til moren der rejser alene, hvad er smart at pakke og hvad skal du huske for at få det bedste ud af rejse, både for dig og dit barn! www.heltnaturligmor.dk #rejsemedbørn #rejsalenemedbørn #familieferie #godetipstilrejsen #travelwithkids


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


%d bloggers like this: