Tunmousse er en fast klassiker både til jul og påske hos os. Og tit laver jeg den også, når hverdags rugbrødet skal toppes med lidt lækkert og proteinrigt.
Denne opskrift er rigelige i mængde til en julefrokost med 10-12 mennesker og rækker til hele ugen for vores lille familie på 3. Jeg laver den altid i en brødform, da jeg synes det passer så fint på vores aflange tallerkener. Men hvilken som helst form virker, så bare brug din fantasi!
Lav den gerne dagen i forvejen, så den når at sætte sig. Den er skøn og cremet og smager fremragende på et stykke hjemmebagt flutes.
Tunmousse
Min hjemmelavet tunmousse - perfekt til jule- eller påskefrokost, og smager helt fantastisk på hjemmebagt flutes!

Ingredients
- 2 dåser tun i olie
- 200 g blødt smør
- 1 dl Creme fraiche 18%
- Citronsaft
- Salt og Peber
Directions
- Step 1 Åbn 2 dåser tun og findel det i en skål med en gaffel.
- Step 2 Tilsæt det bløde smør og rør godt. Jeg bruger min røremaskine.
- Step 3 Tilsæt 1 dl. cremefraiche og citronsaft.
- Step 4 Smag til med salt og peber.
- Step 5 Kom i formen og stil på køl i 1-12 timer.
- Step 6 Pynt med agurk og tomater som tilbehør og stil citronskiver ved.
- Step 7 Velbekomme!
Jeg kender mange der også tilføjer hårdkogte æg eller laver deres tunmousse med husblas, men denne er nu altså vores familie favorit!
Hvordan laver du din tunmousse?
Min serveres altid med mine hjemmelavede flutes og stort set alle (fiske elskere) er vilde med den. 🙂
Læs mere fra HeltnaturligMor.dk:
-
Hjælp fuglene godt på vej
-
Grøntsagsspiraler og kødsovs
-
Fiskefrikadeller med tartarsovs, hvidløgsbønner og tomatsalat
-
Wok kylling i peanut sauce