Vandfaldene ved A´lgar

Vandfaldene ved A´lgar

Når man her i løbet af sommerferien i Alicante får det lidt for varmt – ja selv os der elsker den skønne spanske sol. Så er en én-dags tur til vandfaldene ved A´lgar løsningen. En lille tur fyldt med frisk bjergluft og uspoleret natur sammenkoblet med et dyp i bjergets naturlige kolde kildevand.

Jeg vil dog anbefale at ens børn minimum er gamle nok til selv at gå og egentlig helst nok er over 5 år for at få det maksimale ud af oplevelsen. 

Vandfaldene ved A´lgar i Spanien. En fantastisk éndags tur til uspoleret spansk natur, hvor man kan nyde det friske kildevand fra bjergene og masser af smukke naturlige vandfald. Læs mere om vores tur til Alicante og hvad der er værd at se når man er der på ferie på bloggen: www.heltnaturligmor.dkVandfaldene ved A´lgar i Spanien. En fantastisk éndags tur til uspoleret spansk natur, hvor man kan nyde det friske kildevand fra bjergene og masser af smukke naturlige vandfald. Læs mere om vores tur til Alicante og hvad der er værd at se når man er der på ferie på bloggen: www.heltnaturligmor.dk #alicante #costablanca #algarwaterfalls #whattoseeinspain #sommerferie2018 #værdatseiAlicanteVandfaldene ved A´lgar i Spanien. En fantastisk éndags tur til uspoleret spansk natur, hvor man kan nyde det friske kildevand fra bjergene og masser af smukke naturlige vandfald. Læs mere om vores tur til Alicante og hvad der er værd at se når man er der på ferie på bloggen: www.heltnaturligmor.dk #alicante #costablanca #algarwaterfalls #whattoseeinspain #sommerferie2018 #værdatseiAlicante

Alt om L’algar vandfaldene

Floden L`algar udmunder i Middelhavet og på vej dertil passerer den byen Callosa d’ en Sarria, ca. 15 km fra Altea. Her formes den i en serie af smukke vandfald og naturlige svømmehuller. Dette område er kendt som  Les Fonts dé l`algar, og hele området er et natur reservat og er beskyttet.

Callosa er kendt for landbrug og dyrkning af loquat (lækker gul/orange frugt). Udover vandfaldene viser naturreservatet også en del af områdets blomstrende flora, og har en botanisk have tilknyttet, der også er åbent for besøgende. Byen Callosa er bygget tilbage i middelalderen og dele af den gamle Fortalesa de Bernia (middelalderborg) er stadig synlig i bybilledet.

 

Hvad laver man ved vandfaldene ved A´lgar

Mit først råd er: Husk badetøj, håndklæder og et par gode badesko, eller gåsko der kan komme i vandet. Der er mulighed for at købe nogle sko på vej til vandfaldet, men de koster også derefter!

Der er rigeligt med parkeringspladser før indgangen, men hvis du vil undgå en længere gåtur op af bjerget, så vælg ikke den første parkeringsplads! Indgangen til naturreservatet koster €4 for voksne og €2 for børn (3-10 år). Der er gratis (og rene!) toiletter på området og mulighed for at spise medbragt mad i parken – dog i bestemte områder.

Længden på hele naturområdet er ca. 1,5 km, og der er utallige steder at hoppe i og nyde det friske vand og flotte vandfald.

Vandfaldene ved A´lgar i Spanien. En fantastisk éndags tur til uspoleret spansk natur, hvor man kan nyde det friske kildevand fra bjergene og masser af smukke naturlige vandfald. Læs mere om vores tur til Alicante og hvad der er værd at se når man er der på ferie på bloggen: www.heltnaturligmor.dk #alicante #costablanca #algarwaterfalls #whattoseeinspain #sommerferie2018 #værdatseiAlicanteVandfaldene ved A´lgar i Spanien. En fantastisk éndags tur til uspoleret spansk natur, hvor man kan nyde det friske kildevand fra bjergene og masser af smukke naturlige vandfald. Læs mere om vores tur til Alicante og hvad der er værd at se når man er der på ferie på bloggen: www.heltnaturligmor.dk #alicante #costablanca #algarwaterfalls #whattoseeinspain #sommerferie2018 #værdatseiAlicante

Åbningstider:

Disse varierer efter sæsonen, så tjek helst deres hjemmeside  http://www.lasfuentesdelalgar.com/opening_times.htm

Hvordan kommer man derhen?

Fra Torrevieja tager du AP-7 eller N-332 til Benidorm. Derfra CV-70 og CV-715 til La Nucia. Kør til Polop og derfra til Callosa d´en Sarria og følg vejskiltene til Algar Vandfaldene. 

Vi tog desværre en lille detour, da vores navigatør (ingen grund til at nævne navne!! ehm…) kom til at skrive forkert i GPS’en, så være obs. på dette, hvis I følger en GPS!

Efter sådan en dagstur er man klar til endnu et par dasedage på Torreviejas smukke strande eller ved poolen.

Hvis man lige trænger til lidt mere vand

Et par tips med på vejen:

Lige når man kommer ud fra Naturparken, er der flere restauranter på vej ned af bakken. Flere af stederne har en pool tilknyttet og hvis man spiser frokost, er det som regel gratis at benytte poolen. Dette var bare helt PERFEKT! Dianna fik ikke svømmet så meget i vandfaldene, da vandet bare var meget FRISKT (læs: koldt som bare pokker!). Så hun var overlykkelig, da hun så kunne dyppe sig ved poolen før og efter vi spiste frokost!

Vandfaldene ved A´lgar i Spanien. En fantastisk éndags tur til uspoleret spansk natur, hvor man kan nyde det friske kildevand fra bjergene og masser af smukke naturlige vandfald. Læs mere om vores tur til Alicante og hvad der er værd at se når man er der på ferie på bloggen: www.heltnaturligmor.dk #alicante #costablanca #algarwaterfalls #whattoseeinspain #sommerferie2018 #værdatseiAlicanteVandfaldene ved A´lgar i Spanien. En fantastisk éndags tur til uspoleret spansk natur, hvor man kan nyde det friske kildevand fra bjergene og masser af smukke naturlige vandfald. Læs mere om vores tur til Alicante og hvad der er værd at se når man er der på ferie på bloggen: www.heltnaturligmor.dk #alicante #costablanca #algarwaterfalls #whattoseeinspain #sommerferie2018 #værdatseiAlicanteVandfaldene ved A´lgar i Spanien. En fantastisk éndags tur til uspoleret spansk natur, hvor man kan nyde det friske kildevand fra bjergene og masser af smukke naturlige vandfald. Læs mere om vores tur til Alicante og hvad der er værd at se når man er der på ferie på bloggen: www.heltnaturligmor.dk #alicante #costablanca #algarwaterfalls #whattoseeinspain #sommerferie2018 #værdatseiAlicante

Som altid med de her turist attraktioner i Spanien, er det en RIGTIG god idé at være der når de åbner! Når klokken slår 12, er alle engelske og tyske turister vågne og skal ud og more sig. Så er det fedt at være på vej hjem efter en skøn formiddag ved A´lgar vandfaldene! 😉

Det er første gang jeg har svømmet i en naturlig kilde i bjergene, men bestemt ikke sidste gang. Jeg glæder mig til at Dianna bliver et par år ældre, så hun også kan få mere ud af oplevelsen. Vandet var desværre alt for koldt til hende i denne omgang!

Har du været på besøg ved A´lgar vandfaldene? Hvad synes du om det?

Dette var blot en af de mange udflugter vi har været på her i Alicante.

Læs her om vores tur til Reina Sofia Park i Guardamar, vores en dags tur til Alicantes største mad marked eller Santa Barbara Borgen.

Reina Sofia Park i Guardamar - en skøn park med masser af fugle og skilpadder som børnene kan komme helt tætte på. Der er desuden også en lækker legeplads under masser af skygge fra de omkringliggende træer, og hvis du kommer om eftermiddagen/aftenen, er der tilmed et tivoli, hvor børnene kan prøve forlystelser. Et skønt sted at tage børnene med hen. Læs mere om hvad der er værd at se, når I besøger Alicante og omegn på bloggen: www.heltnaturligmor.dkGårdspladsen i Santa Barbara borgen i Alicante. Fantastisk flot tur, helt sikkert et must-see når man besøger området! Læs mere om vores tur til Alicante og hvad vi vil anbefale en familie at se mens de er her på bloggen: www.heltnaturligmor.dk #santabarbara #middelalderborg #kulturpåferie #sommerferie2018 #vielskerspanien #esapana #alicante #sommerferie Mercado Central i Alicante, et must-see hvis du elsker lækker mad og gode råvarer! Selve bygningen er kæmpe stor og rummer mere end 100 hyggelige madboder med alverdens dejlig mad! Læs mere om hvad man kan finde i Alicante på min blog: www.heltnaturligmor.dk #alicante #mercadocentral #madmarked #foodmarket #goderåvarerligmedgodmad

Snart slutter 14 dage her i Alicante og hold da op hvor har vi ELSKET det! Skøn mad, skønne mennesker og guddommelig smuk natur!

Vi kommer snart igen!

Min signature fra heltnaturligmor.dkSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


%d bloggers like this: